WETENSCHAPSATELIER

GROEPSBEGELEIDING WETENSCHAPPEN VOOR DE 2DE GRAAD

Het wetenschapsatelier is erop gericht leerling uit tweede graad van het secundair onderwijs te ondersteunen bij de vakken wiskunde, fysica,  chemie, ... In het atelier krijgen de leerlingen de kans om op hun eigen tempo de  leerstof te verwerken.

In het wetenschapsatelier zijn steeds twee begeleiders aanwezig om de leerlingen bij te staan bij al hun extra vragen. Van het theorie herhalen tot het uitleggen en samen maken van oefeningen, ze doen het allemaal!


HOE GAAN WIJ TE WERK?

1. OPSTARTEN

Wanneer een leerling voor de eerste keer naar het wetenschapsatelier komt, neemt één van onze begeleiders de tijd om te bekijken wat er moeilijk verloopt en wat er goed gaat.

Op basis hiervan werken wij een traject uit op maat van de leerling. Dit traject bepaalt hoe wij de begeleiding van de leerling  aanpakken gedurende het traject dat bij ons afgelegd wordt.

Wie wil kan voor de opstart van het traject al eens komen kennismaken op ons kantoor te Vilvoorde!

2. IN DE KLAS

Het wetenschapsatelier atelier bestaat uit een groep van ongeveer tien leerlingen. Voor deze tien leerlingen voorzien wij twee begeleiders.

Onze begeleiders dienen hun aandacht dus eerlijk te verdelen over al de leerlingen. Voor privébegeleiding is er daarom geen ruimte in ons wetenschapsatelier.

Ben je toch op zoek naar een iets intensievere vorm van begeleiding? Neem dan een kijkje bij de info over privébegeleiding.

 

3. WAT NEEM JE MEE?

Een pennenzak, kleurpotloden, geodriehoek, passer, lat, ... Dat hoef je allemaal niet mee te nemen!

In het lokaal zijn al deze spullen voorhanden. Het enige wat leerlingen moeten meebrengen naar het wiskunde lab zijn hun:

  • schoolagenda
  • wiskunde boek
  • atoma schrift (die ze van ons krijgen)

Alle andere spullen zullen wij steeds voorzien!

 


PRAKTISCHE INFO

START.HUIS VILVOORDE

Leuvense Straat 29, 1800 Vilvoorde

TWEE MAAL PER WEEK

maandag en woensdag van 19u30 - 20u30

TARIEF

€9,68 per sessie


INSCHRIJVEN

Overtuigd? Dan kan u hieronder uw kind(eren) inschrijven in het wetenschapsatelier. Per kind dient er één inschrijvingsformulier ingevuld te worden. Voor bijkomende vragen en/of opmerkingen kan u ons uiteraard steeds contacteren via e-mail of telefoon.


KALENDERS

Hieronder vindt u de werkingskalenders terug van ons wetenschapsatelier voor het schooljaar 2023-2024. Wijzigingen in de kalender zullen steeds zo ruim mogelijk op voorhand gecommuniceerd worden naar de ouders toe.

Graag willen wij ook nog even meegeven dat het wetenschapsatelier gerund wordt door studenten. Daarom zijn de kalenders tijdens de maand januari en juni steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van onze examenroosters tijdens deze maanden, kunnen er eventueel klassen wegvallen.

kalender TRIM1
PDF – 414,0 KB 39 downloads
kalender TRIM2
PDF – 405,7 KB 43 downloads
kalender TRIM3
PDF – 127,0 KB 35 downloads