WISKUNDE LAB

GROEPSBEGELEIDING WISKUNDE 1STE GRAAD A-STROOM

Het wiskunde lab is erop gericht leerling uit de A-stroom in de eerste graad van het secundair onderwijs te ondersteunen bij het vak wiskunde. In het Wiskunde Lab krijgen onze leerlingen de kans hun basis wiskunde die ze meekrijgen in de eerste graad te onderhouden en aan te sterken.

In het wiskunde lab leren leerlingen hoe ze met het vak wiskunde aan de slag kunnen. We zetten dus niet enkel in op het geven van extra uitleg. We leren de leerlingen ook een juiste studiemethode aan voor het vak wiskunde.


HOE GAAN WIJ TE WERK?

1. OPSTARTEN

Wanneer een leerling voor de eerste keer naar het wiskunde lab komt, neemt één van onze begeleiders de tijd om samen te bekijken wat er moeilijk verloopt en wat er goed gaat.

Op basis van deze gegevens werken wij een traject uit op maat van de leerling. Dit traject bepaalt hoe wij de begeleiding van de leerling zullen aanpakken gedurende het traject dat bij ons afgelegd wordt.

Wie wil kan voor de opstart van het traject al eens komen kennismaken op ons kantoor te Vilvoorde!

2. IN DE KLAS

Het wiskunde lab bestaat uit een groep van ongeveer tien leerlingen die begeleid worden door twee begeleiders.

Onze begeleiders dienen hun aandacht dus eerlijk te verdelen over al de leerlingen. Voor privébegeleiding is er daarom geen ruimte in ons wiskunde lab.

Ben je toch op zoek naar een iets intensievere vorm van begeleiding? Neem dan een kijkje bij de info over privébegeleiding.

 

3. WAT NEEM JE MEE?

Een pennenzak, kleurpotloden, geodriehoek, passer, lat, ... Dat hoef je allemaal niet mee te nemen!

In het lokaal zijn al deze spullen voorhanden. Het enige wat leerlingen moeten meebrengen naar het wiskunde lab zijn hun:

  • schoolagenda
  • wiskunde boek
  • atoma schrift (die ze van ons krijgen)

Alle andere spullen zullen wij steeds voorzien!

 


PRAKTISCHE INFO

START.HUIS VILVOORDE

Leuvense Straat 29, 1800 Vilvoorde

TWEE MAAL PER WEEK

maandag en woensdag van 18u30 - 19u30

TARIEF

€9,68 per sessie

GROEP B (vanaf januari 2024)

dinsdag en donderdag van 18u30 tot 19u30


INSCHRIJVEN

Overtuigd? Dan kan u hieronder uw kind(eren) inschrijven in ons wiskunde lab. Per kind dient er steeds één inschrijvingsformulier ingevuld te worden. Voor bijkomende vragen en/of opmerkingen kan u ons uiteraard steeds contacteren via e-mail of telefoon.

WISKUNDE LAB GROEP A

elke maandag en woensdag van 168u30 tot 19u30

De A-groep is momenteel volzet. Leerlingen kunnen wel nog terecht in de B-groep of zich aanmelden voor de wachtlijst.

WISKUNDE LAB GROEP B

elke dinsdag en donderdag van 16u00 tot 18u00


KALENDERS

Hieronder vindt u de werkingskalenders terug van ons wiskunde lab voor het schooljaar 2023-2024. Wijzigingen in de kalender zullen steeds zo ruim mogelijk op voorhand gecommuniceerd worden naar de ouders toe.

Graag willen wij ook nog even meegeven dat ons wiskunde lab gerund wordt door studenten. Daarom zijn de kalenders tijdens de maand januari en juni steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van onze examenroosters tijdens deze maanden, kunnen er eventueel klassen wegvallen.

kalender TRIM1
PDF – 412,3 KB 116 downloads
kalender TRIM2
PDF – 405,5 KB 56 downloads
kalender TRIM3
PDF – 404,1 KB 63 downloads